RE RĪGA!: DMITRIJA PUDOVA darbizrāde “ OUROBOROS”

01.08.2024.

Dmitrija Pudova (Latvija) darbizrāde “Ouroboros” – ģeometriskā žonglēšana jauniešu auditorijai.


Kad: sestdien, 17. augustā plkst. 15.00 un 17.00

Kur: Vērmanes dārzā uz Mandžūrijas riekstkoka skatuves

Ieteicamais vecums: bez vecuma ierobežojuma

Darbizrādes garums: 40 min

Bez maksas

Izrādē skan teksts latviešu valodā


Par darbizrādi “Ouroboros”

Pirms visa sākuma ir tukšs nekas. Kā pasaules vēsturē, tāpat matemātikā, mūzikā un cirkā — viss eksistē konkrētā kontekstā un telpā, savstarpējā mijiedarbībā mainās definīcijas, melodijas un attiecības. Cikliska nebeidzama kustība. Viss, kas sākas aizved pie beigām, lai varētu sākties no jauna. Tad mēs atgriežamies pie sākuma. Kā čūska, kas kož sev astē.

“OUROBOROS” ir pusaudžiem adresēta laikmetīgā cirka izrāde, kas apvienojot cirku un mūziku stāsta par matemātiskām figūrām sasaistē ar pasaules vēstures attīstību. Izrāde radīta, lai matemātika, kas ir slavena ar savu sauso sarežģītību, atdzīvojas ar cirka un mūzikas palīdzību. Tukšumā parādās punkts, kas cirka valodā tulkots kā kontaktžonglēšanas bumba, tālāk attīstoties līdz pat sinusoīdai, lai nonāktu atpakaļ pie punkta. Tā arī radies izrādes nosaukums “OUROBOROS” (latv. val. — urobors). Burtiskā tulkojumā no grieķu valodas — “astes-ēdājs”, urobors simbolizē čūsku (dažviet pūķi), kas, vijoties aplī, kož savā astē, nemitīgi sevi iznīcinot, lai piedzimtu no jauna.

Izrāde veidota pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros.


Par mākslinieku Dmitriju Pudovu

Dmitrijs Pudovs jau vairāk nekā 10 gadus Latvijā un ārzemēs uzstājas kā uguns mākslinieks un žonglieris dažādos pasākumos. 2006. gadā Dmitrijs nodibināja žonglieru un uguns mākslinieku apvienību “Fire Spirit”. Kopš 1997. gada Dmitrijs aizraujas ar austrumu cīņu mākslu — viņam ir trenera pieredze 16 gadu garumā un C līmeņa džiu‐džitsu cīņas mākslas trenera kategorija. No 2007. līdz 2010. gadam Dmitrijs pilnveidojies cirka studijā “Arlekīns” pie Mihaila Basmanova.

Rīgas cirka skolā Dmitrijs audzēkņiem palīdz apgūt žonglēšanas pamatus, kā arī līdzsvara disciplīnas – līdzsvara dēli, staigāšanu uz ķekatām un braukšanu ar vienriteni.

Publicitātes foto


Izrādes veidotāji

Izrādes mākslinieks: Dmitrijs Pudovs

Režisore: Antra Leite-Straume
Komponists: Toms Kagainis
Dramaturģija: Ance Strazda

Matemātikas skolotāja: Līga Zaķe
Kultūras vēstures skolotāja: Inita Priekule

Producents: Renāte Saulīte


PAR RE RĪGA! 2024 CIRKA FESTIVĀLU


Izrāde pieejama:

ratiņkrēslā,
nedzirdīgajiem


Apmeklējot pasākumu, jūs piekrītat, ka publicitātes nolūkos:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.