RE RĪGA!: TAIGI CIRKAS darbizrāde “SAUCISSON”

01.08.2024.

Taigi Cirkas (Lietuva) topošā izrāde “Saucisson” meklē atbildes uz jautājumiem – kas notiek, kad mākslinieks zaudē kontroli, un kas notiek, kad cirka rīks kļūst nevaldāms?


Kad: otrdien, 13. augustā plkst. 21.30

Kur: Rīgas cirka arēnā, Merķeļa iela 4, Rīga

Ieteicamais vecums: 14+

Darbizrādes garums: 30 min

Bez maksas (ieeja ar atklāšanas ielūgumiem, abonementiem vai brīvbiļetēm)


Par izrādi “Saucisson”

Izrāde “Saucisson”, ar kuru Taigi Cirkas mākslinieces Izabele Kuzelīte (Izabele Kuzelyte) un Elena Kosoveca (Elena Kosovec) 2024. gada maijā kļuva par platformas circusnext laureātēm, apspēlē cirka mākslinieku svētās attiecības ar paša izvēlēto cirka disciplīnu – sirreālā gaisotnē tiek nojauktas robežas starp visām disciplīnām un to ierasto estētiku. Tā ir performance, kurā apvienojas vizuālā māksla, gaisa akrobātika un opera, brīvi iedvesmojoties no sirreālisma un absurda teātra.


Par apvienību Taigi cirkas

“Saussison” autores un izpildītājas ir Elena Kosoveca un Izabele Kuzelyte ir daļa no 2016. gadā Viļņā dibinātās apvienības Taigi Cirkas.
Izabele ir ieguvusi izglītību FLIC cirka skolā Turīnā. Elena studējusi dramaturģiju cirka skolās ESAC un CNAC Francijā. Abas piedalījušās dažādās darbnīcās un semināros, pie tādiem māksliniekiem kā Roberto Magro, Pau Portabella, Alexis Akrovatakis un Tom Brand.
Elena ir Lietuvas Laikmetīgā cirka asociācijas vadītāja. Viņa organizē un vada vairākus projektus, kas veicina Lietuvas laikmetīgā cirka attīstību, galvenokārt ar mērķi radīt labvēlīgu darba vidi Baltijas laikmetīgā cirka profesionāļiem. Izabele ir aktīva Laikmetīgā cirka asociācijas dalībniece, šobrīd strādā Vācijā (Minhenē) ar vietējo cirka kopienu.

circusnext platforma  ir programmas “Radošā Eiropa” atbalstīts laikmetīgās cirka mākslas attīstībai veltīts sadarbības tīkls, kura biedrs kopš 2019. gada septembra ir arī Rīgas cirks. Šīs platformas ietvaros māksliniekiem tiek piedāvātas rezidenču telpas, kā arī iespēja izrādīt savas darbizrādes vai jaunradītos darbus.

Publicitātes foto: D. Ališauskas


Izrādes veidotāji

Autores un skatuves mākslinieces: Elena Kosovec un Izabele Kuzelyte


PAR RE RĪGA! 2024 CIRKA FESTIVĀLU


Izrāde pieejama:

ratiņkrēslā,
nedzirdīgajiem,
cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem (indukcijas cilpa)


Apmeklējot pasākumu, jūs piekrītat, ka publicitātes nolūkos:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.

Vietas nav numurētas un biļetes nav piesaistītas konkrētai sēdvietai.