RE RĪGA!: ART FOR RAINY DAYS darbizrāde “HOW A SPIRAL WORKS”

01.08.2024.

Apvienības Art for Rainy Days (Latvija, Lietuva, Lielbritānija) darbizrāde “How A Spiral Works” – zemes un gaisa sadarbība, lai atrastu saiti, kas tos vieno


Kad: otrdien, 13. augustā plkst. 20.00

Kur: Rīgas cirka arēnā, Merķeļa iela 4, Rīga

Ieteicamais vecums: 7+

Darbizrādes garums: 30 min

Bez maksas (ieeja ar atklāšanas ielūgumiem, abonementiem vai brīvbiļetēm)


Par izrādi “How A Spiral Works”

Izrāde “How A Spiral Works” pēta attiecības starp kritienu, lidojumu un sevis notveršanu. Zemes un gaisa sadarbība, lai atrastu saiti, kas tos vieno. Katrs ilgojas atrast satikšanās punktu, taču to ir sarežģīti izdarīt, ja dzīvojat dažādās telpās. Divi salauzti gabali kopā veido vienu. Katrs mēģina pārvarēt savus individuālos šķēršļus, kas kavē, un palīdz viens otram sasniegt apstāšanās punktu.
Izrāde ir mēģinājums atrast jaunus veidus, kā parādīt laikmetīgo cirku, izejot ārpus tā robežas, savienojoties ar deju, digitālo mākslu u.c. Tie ir jaunu perspektīvu un inovatīvu pielietojumu meklējumi, vienlaikus saglabājot skaistumu vienkāršībā.

Publicitātes foto


Par apvienību Art for Rainy Days

Apvienībā Art For Rainy Days satikušās cirka māksliniece Izabele Kuzelīte (LT), dejotāja Alise Bokaldere (LV) un dramaturgs Džeisons Duprē (UK). Apvienojot dažādos skatījumus uz pasauli, apvienības mērķis ir vienkāršs: savstarpēji iedvesmoties no dažādiem mākslinieciskajiem redzējumiem un radīt ko jaunu.
Art For Rainy Days ir kā lēnas brokastis, kā skricelējumi kladē, kā sapņošana. Kā mākslas darbs, ko iedvesmojuši uzdevumi un lietas, kas darītas neproduktīvās dienās, lai atpūstos, elpotu un atrastu laiku sev. Mēs zinām, ka lietaina diena agrāk vai vēlāk pienāks. Diena, kad ir par vēlu, laiks, kad jūs nevarat darīt neko citu, kā vien apdomāt to, ko esat izdarījis vai jums vajadzēja darīt. Kā pavadīt savas lietainās dienas, ir jūsu pašu izvēle – iegrimstot sevī vai atrodot laiku paskatīties, kas notiek ārpusē.


Izrādes veidotāji

Ideja un režija: Art For Rainy Days
Mākslinieki: Alise Bokaldere (LV), Izabelė Kuzelytė (LT)
Dramaturģija: Jason Dupree (UK)


PAR RE RĪGA! 2024 CIRKA FESTIVĀLU


Izrāde pieejama:

ratiņkrēslā,
nedzirdīgajiem,
cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem (indukcijas cilpa)


Apmeklējot pasākumu, jūs piekrītat, ka publicitātes nolūkos:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.

Vietas nav numurētas un biļetes nav piesaistītas konkrētai sēdvietai.