Festivāla RE RĪGA! ieskaņā – Toma Monktona virtuozā klaunāde “Tikai kauliņi”

31.07.2024.

Festivālam RE RĪGA! tuvojoties, 3. augustā Rīgas cirkā gaidāms īpašs notikums – pasaules cirka festivālos daudzkārt godalgotā mākslinieka no Jaunzēlandes Toma Monktona solo izrāde “Tikai kauliņi” (“Only Bones v1.0”). Izrāde ir virtuozas, humorpilnas un personiskas klaunādes spilgts piemērs, kas parāda fiziskā teātra un laikmetīgā cirka satikšanās burvību.


Kad: sestdien, 3. augustā plkst. 18.00

Kur: Rīgas cirka Zirgu stallī

Izrādes ilgums: 45 minūtes

Ieteicamais vecums: 8+


PAR IZRĀDI „TIKAI KAULIŅI“ (Only Bones v1.0)

„Tikai kauliņi“ (Only Bones v1.0) ir Toma Monktona solo izrāde. Nelielā skatuves laukumā vienas spuldzītes gaismā bez vārdiem mākslinieks atklāj savu radošo izdomu. Izrāde ieguvusi balvu kā labākā fiziskā teātra izrāde Jaunzēlandes Fringe festivālā 2015. gadā. Tajā pašā festivālā Toms Monktons bija arī nominēts Stand Out Performer balvai. Savukārt 2016. gadā izrāde tika nominēta balvai – Total Theatre Award for Physical Theatre – Edinburgas Fringe festivālā. Tieši ar šo izrādi Rīgas cirks atklāja savu 2017./2018. gada sezonu.


PAR MĀKSLINIEKU TOMU MONKTONU

Toms Monktons, cirka un fiziskā teātra mākslinieks, ir dzimis Jaunzēlandē. Sākotnēji mākslinieks apguva cirku Jaunzēlandes vienīgajā cirka skolā CircoArts un 17 gadu vecumā devās uz Parīzi studēt fizisko teātri pie aktiera un mīma Žaka Lekoka (Jacques Lecoq) – tieši šeit Monktons uzsāka sadarbību ar Eiropas māksliniekiem. Monktona debijas izrāde Moving Stationery (par kādu entuziasma pilnu biroja darbinieku, kuram uzbrūk viss ofisa aprīkojums, pat līdzi paņemtās pusdienas) ieguva 6 balvas Jaunzēlandes Fringe festivālā 2012. gadā, kā arī mākslinieks par to saņēma Jaunzēlandes profesionālo teātra apbalvojumu “Gada aktieris”.

Monktons ir uzstājies neskaitāmos festivālos visā pasaulē, tostarp – Londonas mīmu festivālā, Mimos festivālā (Perigē) un Monreālas laikmetīgā cirka festivālā Complètement cirque, kurā viņš sadarbībā ar Somijas laikmetīgā cirka kompāniju Circo Aereo izrādīja savu otro solo izrādi „Pianists“.

Festivālā RE RĪGA! Toms Monktons izrādīs savu jaunāko izrādi “Endling”

To iespējams apmeklēt, iegādājoties festivāla abonementu (vietu skaits ir ierobežots!).