circusnext laboratorijas un darbizrādes Rīgas cirkā

28.08.2024.

Astoņi Eiropas mākslinieki un sešas mini izrādes – neliels ieskats mākslinieku radošajā procesā! Rīgas cirks piedāvā bez maksas apmeklēt starptautiskās circusnext cirka platformas mākslinieku laboratoriju prezentācijas.


Kad: 31. augustā plkst. 18.00

Kur: Rīgas cirka arēnā

Kam: Topošā performance nav adresēta bērnu auditorijai (tajā var būt redzams kailums u.c.)

Priekšnesumu garums: apm. 60 min, pēc izrādes – saruna ar māksliniekiem


Kopš 2010. gada platforma circusnext veido mākslas laboratorijas ar mērķi atbalstīt topošos autorus viņu radošajā procesā. Šogad no 23. augusta līdz 2. septembrim šāda laboratorija ar dažādu valstu 8 mākslinieku piedalīšanos notiek Rīgas cirkā. Laboratorijā mentora vadībā dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja interkulturālā vidē kopīgi savstarpēji līdzdarboties cits pie cita radošajiem projektiem. Tā ir arī iespēja autoriem pašiem noformulēt savu māksliniecisko redzējumu un atrast labāko veidu, kā par savu projektu komunicēt ar potenciālajiem vērtētājiem, skatītājiem un citu iespējamo publiku.

Laboratorija Rīgas cirkā notiek mākslinieka Rafaela de Paula Gimaraesa (Rafael de Paula Guimarães) vadībā. Tajā piedalās autori, kurus šogad platformas circusnext nacionālās žūrijas izvēlējušas virzīt uz circusnext konkursa pusfinālu.

Foto: no laboratorijas darba procesa Rīgas cirka arēnā


circusnext laboratorijas Rīgas cirkā dalībnieki:

Justine Bernachon-Irisarri (FR) ar projektu “Hack the Circus”
Konsta Leinonen (FI) “Armour Circus Works”
Joris de Jong (NL) “What AI See”
“Duo Masawa” (IT): Manuela Maria Gaona, Wanagi Valnei ar projektu “Muta”
Verena Schneider & Sebastian Bechinger (AT) “Plastik”
David Martin (SE) “Metaphoric Objects”

Laboratorijas noslēgumā, 31. augustā, no pl. 18. notiks atvērtās dalībnieku projektu prezentācijas. Visi interesenti ir aicināti tās apmeklēt un piedalīties diskusijās ar māksliniekiem.


Laboratorijas norisi atbalsta:
Creative Europe, Institut Français, Ville de Paris un circusnext.